Veckobrev v11: Bokankare & bok om EU

Senaste tiden i korthet; jag har gjort en bok-ankare i silver, jag har fortsatt gå i mönsterkonstruktionskurs, jag har läst klart Introduktion till EU-boken, jag testat 36-timmars fasta, jag kodar på libloan som hobby-projekt

Hobbyprojekt: Bokankare

Jag är mitt i en silversmides-kurs. Det är 5 träffar, och nu efter 3 gånger har jag slutfört mitt första projekt. En bokankare! Läs mer om den på mitt blogginlägg om bokankaren.

Jag dokumenterade lite smått så här är en video för att visa hur det gick till.

Boktips: Introduktion till EU

Mitt mål är att läsa en bok i veckan. Och den här veckan har jag läst klart Introduktion till EU av Ulf Bernitz & Anders Kjellgren.

Jag har ofta känt mig helt OK smart inom min tech-bubbla, men helt oallmänbildad i annat. Tänkte att det inte kan skada att få en djupare förståelse i vad EU egentligen innebär. Kommer i veckan skriva ner lite lärdomar från boken.

Tills dess; Vet du vad som är skillnaden på den Europeiska rådet, Europarådet samt rådet?

Kod: Libloan

Under veckan har jag lekt med pocketbase och kopplat upp den med sveltekit. Verkar vara väldigt smidigt och lovande!

Mitt use-case är att jag vill ha en tjänst för att enklare se om vilka av böckerna i min boklista finns på biblioteket. Hur många exemplar är tillgängliga, eller när går reservationstiden ut? I framtiden vore det kul att även kunna automatiskt planera när jag ska låna vilka böcker.

Det här vill jag host’a på min raspberrypi jag har i garderoben. Därmed är pocketbase liten nog för att vara en bra backend. Och sveltekit kan jag rendera statiskt, därmed är det bara HTML-filer och ingen backend behövs för den.

Annat

Den här veckan har jag även testat på 36-timmars fasta! Gick ändå helt okej. Jag var lite slow-motion av mig mot slutet av lördagskvällen. Men annars var det coolt att se hur hungern försvann efter ett tag! Trodde jag skulle vara hungrig hela dagen, men det var mest värst i början.

Har råkat prokrastinera en del på att sy mig ett par nya byxor. Det enda som saknas nu är att fästa fickorna samt linningen. Hoppas det hinns med nästa vecka 🤞

Nille out 🦦